Zoek

BRILLENGLAZEN

Onderaan deze pagina staan poetstips voor je brillenglazen!

 

ENKELVOUDIGE GLAZEN

KUNSTSTOF STANDAARD

Enkelvoudig met ontspiegeling en hardlaag

Normale prijs: € 59,50

Onze prijs: € 49,50

KUNSTSTOF EXTRA DUN 

Enkelvoudig met ontspiegeling en hardlaag, brekingsindex 1.6 

Normale prijs € 94,50

Onze prijs: € 74,50

KUNSTSTOF ZONNEGLAS

Enkelvoudig, uni-kleur

Normale prijs: € 39,50

Onze prijs: € 29,50

 

MULTIFOCALE GLAZEN

MULTIFOCAAL KUNSTSTOF STANDAARD

Multifocaal met ontspiegeling en hardlaag

Normale prijs: € 189,50  

Onze prijs: € 174,50

MULTIFOCAAL KUNSTSTOF EXTRA DUN 

Multifocaal met ontspiegeling en hardlaag, brekingsindex 1.6 

Normale prijs € 249,50

Onze prijs: € 229,50

MULTIFOCAAL KUNSTSTOF ZONNEGLAS

Multifocaal, uni-kleur, gehard, binnenzijde ontspiegeld

Normale prijs: € 159,50

Onze prijs: € 139,50

Bovenstaande glasprijzen zijn vanaf-prijzen per glas. De actieprijzen gelden bij aanschaf van een complete bril. Prijzen zijn inclusief 21% BTW. Dit is een kleine selectie uit ons glasaanbod. Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden!

 

GOED, BETER, BEST?

Onze brillenglazen hebben een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Gewoon erg goede glazen voor de allerbeste prijs, dus je hoeft bij ons niet te kiezen uit “goed, beter, best”. Onze glasprijzen zijn lager dan de adviesverkoopprijzen. Dat is de reden waarom we geen korting geven, die zit al in de prijs.

Enkelvoudige kunststof glazen (dit zijn glazen met één sterkte, voor veraf of dichtbij) met een hardlaag en een superontspiegeling heb je al vanaf  99 per paar.
Multifocale kunststof glazen (met een onzichtbaar leesdeel) met een hardlaag en een superontspiegeling zijn bij ons verkrijgbaar vanaf 349 per paar.
Zonneglazen op sterkte kosten vanaf 59 per paar (multifocale zonneglazen vanaf  279 per paar).

 

LEVERTIJD BRILLENGLAZEN

Heb je een enkelvoudige bril (een vertebril of een leesbril), dan zijn de glazen bijna altijd de volgende dag bij ons binnen, zodat we je bril die dag kunnen maken. Heb je een meervoudige (bifocale of multifocale) bril of een bril met niet-standaard glazen, dan is de levertijd in het algemeen een week.

Ook hebben we een voorraad extra dunne enkelvoudige glazen in de meest gangbare sterktes, zodat we je bril soms zelfs binnen 15 minuten klaar hebben. “Klaar terwijl je wacht”, zeg maar.

Je kunt bij ons uiteraard ook terecht voor 1 los glas (of 2) in je bestaande montuur of zonnebril. Let wel: het plaatsen van glazen in een bestaand montuur is op eigen risico, wij zijn niet aansprakelijk als er iets met het montuur gebeurt (bijvoorbeeld breuk). 

 

4e GLAS GRATIS

Bij aankoop van een complete bril ontvang je van ons een voucher. Hiermee krijg je, binnen 3 maanden na uitgifte, bij aankoop van nog een complete bril het tweede glas van deze bril gratis.*

* voorwaarden:

  het aanbod geldt bij aanschaf van 2 complete brillen (montuur + 2 glazen), met glazen uit ons standaardassortiment
  het goedkoopste van de 4 glazen is gratis
●  de sterkte van de 2e bril is gelijk aan de sterkte van de 1e bril
 de 2e bril mag een vertebril, leesbril, zonnebril, meervoudige bril, bureaubril of computerbril zijn
  niet geldig in combinatie met andere akties, zoals kinderkorting, en niet bij glazen t.b.v. myopie-management

 

POETSTIPS VOOR JE BRILLENGLAZEN

Wel doen:

Reinig je bril regelmatig met lauwwarm stromend water en een beetje zeep, en droog je bril met een schone, droge theedoek. Je kunt je bril het beste iedere dag reinigen voor het slapen gaan. Hierdoor voorkom je dat huidvet en -zuren op je montuur en glazen inwerken. Je kunt je bril drogen met een zachte droge doek. Pas op dat er geen vuil in de doek zit, dit kan je glazen beschadigen!

 

Niet doen:

Reinig je bril nooit met vochtige brillendoekjes. De houtvezels in deze doekjes beschadigen je glazen. Hetzelfde geldt voor keukenrol, toiletpapier en tissues. En niet te vergeten: poets je bril nooit met je T-shirt, stropdas of ander kledingstuk. Deze kunnen stofdeeltjes of ander vuil bevatten die krassen kunnen veroorzaken.

Houd de bril nooit onder (te) heet water, en voorkom extreme temperatuurverschillen, zoals op een zonnige dag in de auto of in de sauna. De coating op je glazen bestaat uit verschillende dunne laagjes die allemaal anders reageren op temperatuurwisselingen, waardoor de laagjes kunnen barsten. Je glazen worden dan craquelé.

Agressieve stoffen kunnen brillenglazen (en je montuur) blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met stoffen zoals aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, haarlak, make-up, zonnebrandcrème, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden Ook zweet, zeewater en zwembadwater kunnen schadelijk zijn. Bij contact met één van deze producten raden we aan deze direct te verwijderen door de bril af te spoelen met ruim lauwwarm water, en af te drogen met een zachte, droge en schone doek.

Bij een montuur van buffelhoorn dien je contact met water zo veel mogelijk te vermijden, het materiaal droogt hierdoor uit.

 

En nog wat algemene tips om je bril langer mooi te houden:

Leg je bril nooit met de bolle zijde van de glazen naar beneden en nooit zo dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakken.

Gebruik een stevige brillenkoker als je je bril niet draagt.

Zet je bril vooral niet boven op je hoofd, daardoor wordt het montuur wijd.

Gebruik voor het op- en afzetten van je bril altijd je beide handen.

Wij raden je aan om je bril twee keer per jaar door ons te laten nakijken en bijstellen. Het verhoogt het draagcomfort en de levensduur van je bril. Uiteraard is deze service voor onze klanten gratis! Ga niet zelf buigen.

En is je (kunststof) montuur gebroken? Ga het dan niet lijmen. Door de stoffen in de lijm wordt het materiaal aangetast waardoor reparatie vrijwel onmogelijk wordt! Doe er tijdelijk een plakbandje om en laat de bril door ons repareren.

We werken op afspraak

We vragen je voor een oogmeting, een (zonne-)bril uitzoeken, of een contactlensaanpassing of -controle een afspraak te maken. Voor het ophalen van contactlenzen, of kleine reparaties, kun je zonder afspraak langskomen.