Zoek

CONTACTLENZEN

Soms wil je gewoon even geen bril dragen, bijvoorbeeld tijdens het sporten of een avondje uit. Contactlenzen zijn dan een goed alternatief. Voor elke dag, of alleen voor dat ene moment dat je de vrijheid van contactlenzen wilt. Wij gaan graag met jou op zoek naar jouw perfecte lens in jouw situatie.

VEELGESTELDE VRAGEN

Zijn contactlenzen moeilijk in en uit te doen?

Je hoeft je geen zorgen te maken over het inzetten en uithalen van je contactlenzen. Bij je contactlensaanpassing zit een uitgebreide instructie (circa 1,5 uur) waarbij we je leren je contactlenzen zelf in en uit te doen.

Zijn contactlenzen wel comfortabel?

Moderne zachte contactlenzen zijn gemaakt van materiaal dat heel comfortabel aanvoelt. Als je voor het eerst contactlenzen indoet kan het voelen als een druppel water in je oog. Vaak went dit gevoel al na een paar minuten.

Bij harde contactlenzen duurt het wennen vaak iets langer omdat je contactlenzen letterlijk harder zijn dan zachte contactlenzen. De draagtijd van harde lenzen wordt langzamer opgebouwd dan bij zachte contactlenzen.

Kun je met contactlenzen sporten?

Zachte contactlenzen en sport zijn vaak een ideale combinatie omdat de lenzen je bewegingsvrijheid en een breder gezichtsveld geven.

Kunnen contactlenzen achter mijn oog komen?

Dit is een veel voorkomende zorg, maar het is fysiek onmogelijk dat een contactlens achter je oog verdwijnt. 

Zijn contactlenzen duur?

Met de vele opties in contactlenzen is er voor bijna iedere portemonnee wel een lens. 

Zachte daglenzen kosten vanaf € 11,70 per 30 lenzen, zachte maandlenzen kosten (inclusief lenzenvloeistof) vanaf circa € 95,- per 6 maanden.

De prijzen van onze contactlenzen zijn exclusief de kosten van de lensaanpassing en de halfjaarlijkse lenscontroles.

Heb je meer vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier. We reageren zo snel mogelijk.

Bron: vrij naar CooperVision brochure S1ngles contactlenzen (2021)

We werken op afspraak

We vragen je voor een oogmeting, een (zonne-)bril uitzoeken, of een contactlensaanpassing of -controle een afspraak te maken. Voor het ophalen van contactlenzen, of kleine reparaties, kun je zonder afspraak langskomen.