Brillen en contactlenzen

CORONA

Wij nemen het coronavirus serieus. Daarom is onze werkwijze aangepast, en blijven we geopend op afspraak.
 
Vanaf woensdag 28 april 2021 mogen winkels weer zonder afspraak open. Er moet in elke winkel nog wel rekening gehouden worden met de winkeloppervlakte en “de anderhalve meter”.
Omdat onze winkel niet groot is blijven wij op afspraak werken, net zoals wij al vanaf maart 2020 doen. Bij meer dan 1 klant in onze winkel kunnen we de minimale afstand van 1,5 meter niet garanderen. Bovendien horen wij van onze klanten vrijwel alleen maar positieve geluiden over het op afspraak werken. Vandaar ons besluit om onze huidige regels te handhaven.
Dus: wil je onze winkel bezoeken voor een bril, zonnebril, contactlenzen of een reparatie? Maak dan even een afspraak. Dat kan via onze website www.kroeze-optiek.nl/afspraak, whatsapp 06-38651085 of telefonisch via 0511-453291.
 
Wil je langskomen in onze winkel? Lees dan onderstaande aandachtig voor je bezoek.

 

OP AFSPRAAK

Je kunt voor je bezoek aan onze winkel een afspraak maken, maar dit is niet voor alle bezoeken aan onze winkel noodzakelijk / verplicht. Voor het ophalen van contactlenzen, en kleine brilreparaties kun je zonder afspraak langskomen. Maar let wel: klanten met een afspraak gaan altijd voor, en het kan hierdoor voorkomen dat je even (buiten) moet wachten.
Voor een oogmeting, het uitzoeken van een (zonne-)bril, het ophalen van een bril, contactlensaanpassingen en contactlenscontroles vragen wij je een afspraak te maken. Dit doen we om de afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen. Zo ben je er zeker van dat de winkel voor jou geopend is, en dat je de enige klant in het verkoopgedeelte van onze winkel bent. Zo kun je in alle rust je nieuwe bril of zonnebril uitzoeken. Per afspraak laten we maximaal 2 personen toe; jou zelf en maximaal één begeleider (ouder dan 6 jaar). Bij contactlensafspraken laten we 1 persoon per afspraak toe, omdat de contactlensruimte beperkt van ruimte is.
We vragen je met klem op tijd te komen.

 

AFSPRAAK MAKEN

Je kunt een afspraak maken via het afspraakformulier, onze e-mail info@kroeze-optiek.nl, via whatsapp (06-38651085) of per telefoon (0511-453291). Wil je je klantnummer (en als je deze niet bij de hand hebt je geboortedatum) erbij vermelden, zodat we je klantgegevens op kunnen zoeken? Omschrijf je vraag a.u.b. zo duidelijk mogelijk, eventueel samen met een foto.

Je kunt een afspraak maken voor:

  •   Nieuwe bril + oogmeting (60 min.)
  •   Nieuwe bril zonder oogmeting (bestaande brilsterkte gebruiken) (45 min.)
  •   Nieuwe brillenglazen + oogmeting (20 min.)
  •   Nieuwe zonnebril (20 min.)
  •   Contactlenscontrole (30 min.)
  •   Kleine reparaties (5 tot 10 min.)
  •   Bril of contactlenzen ophalen (5 tot 10 min.)

 

BIJ JE BEZOEK AAN ONZE WINKEL

Onze winkeldeur aan de Voorstraat is gesloten, de deur aan de Eyso de Wendtstraat is geopend.
We vragen je direct na binnenkomst om je handen te desinfecteren met gel die wij beschikbaar hebben. Ook vragen we je een door jezelf meegebracht mondkapje te dragen.
Monturen en zonnebrillen worden door ons van de rekken gehaald, en na je bezoek schoon gemaakt en weer opgehangen. We reinigen ook telkens de gebruikte apparatuur. 

 

MONDKAPJE

Wij dragen een mondkapje als er klanten in onze winkel aanwezig zijn, en we vragen jou ook een zelf meegebracht mondkapje te dragen. We vragen dit omdat we de afstand van 1,5 meter in onze winkel niet altijd kunnen handhaven. We komen voor heel veel handelingen erg dichtbij, en moeten soms zelfs je gezicht aanraken.

 

OOGMETING

Oogmetingen voeren we uit met een zogenaamde autophoropter, waardoor we je ogen op 1,5 meter afstand kunnen meten.

 

BRIL AFSTELLEN

Het afpassen of bijstellen van monturen doen we op je mondelinge aanwijzingen en/of door op een afstand te kijken. We vragen je je montuur af te zetten en op tafel te leggen. Wij zullen dan het montuur afpassen en weer voor je op tafel leggen, waarna je het zelf weer op kunt zetten. Zo vermijden we lichamelijk contact.
Wij mogen korte handelingen verrichten binnen de 1,5 meter. Als je er geen problemen mee hebt zullen we je bril bijstellen zoals je van ons gewend bent.

 

CONTACTLENZEN

Contactlenscontroles worden gewoon uitgevoerd. Wij vragen je hier een afspraak voor te maken. Wil je alleen contactlenzen bestellen? Dat kan gewoon (via telefoon, e-mail of whatsapp).

 

DOPPENAKTIE KNGF

We nemen geen plastic doppen meer aan voor de doppenaktie van het KNGF. Je kunt de plastic doppen bij de Welkoop in Kollum inleveren.

 

KOOPAVOND

Op koopavond zijn we uitsluitend geopend op afspraak, van 19.00 uur tot 20.00 uur. Als er geen afspraken staan is onze winkel dus gesloten.

 

BELANGRIJK!

Wij vragen je thuis te blijven als je verkouden bent, keelpijn hebt, koorts hebt of hoest. Ook al denk je dat je niet besmet bent met het coronavirus.

 

VRAGEN?

Heb je nog vragen? Je kunt ons gerust mailen op info@kroeze-optiek.nl. App je ons liever? Dat kan op 06-38651085. We reageren zo snel mogelijk.

We hopen op je begrip. Wees zuinig op jezelf en de mensen om je heen, en blijf gezond!

Frank Kroeze en Sandra Bruins.

Update 15-06-2021

Corona

We zijn voor je geopend op afspraak.

Wij nemen het coronavirus serieus! 
Dat betekent dat we je voor een oogmeting, een (zonne-)bril uitzoeken, of een contactlensaanpassing of -controle vragen een afspraak te maken (ook na 28 april!). Je bent van harte welkom met maximaal 1 begeleider. Voor het ophalen van contactlenzen, of kleine reparaties, kun je zonder afspraak langskomen.

Kijk hier voor meer informatie

Blijf gezond, en denk om elkaar!

Frank & Sandra.