Zoek

Datum

Een betere wereld met Dick Moby

In 2014 werd dit milieubewuste brillenmerk opgericht door de Nederlandse surfers Tim Holland en Robbert Wefers-Bettink, nadat ze zagen hoeveel plastic afval er in onze oceanen ronddobbert. Zij zijn er in geslaagd om monturen van bio-acetaat te produceren.

Dit acetaat wordt gemaakt met afbreekbare oplosmiddelen, zodat het montuur (nadat deze jaren lang op je neus heeft gezeten natuurlijk) volledig afbreekbaar is.

Het acetaat wordt geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Mazzucchelli, dat de allermooiste kunststof platen maakt voor alle grote merken. Topkwaliteit dus!

Het produceren van bio-acetaat duurt veel langer dan de productie van gewoon acetaat; bio-acetaat moet 9 maanden uitharden voordat het tot montuur verwerkt kan worden, normaal acetaat heeft daar een paar weken voor nodig. Dit is één van de redenen waarom bio-acetaat monturen iets duurder zijn dan andere kunststof monturen. De bio-acetaat monturen van Dick Moby zijn bij ons verkrijgbaar vanaf 209 euro.

Een betere brillenwereld begint bij Kroeze Optiek!

Meer
nieuws

We werken op afspraak

We vragen je voor een oogmeting, een (zonne-)bril uitzoeken, of een contactlensaanpassing of -controle een afspraak te maken. Voor het ophalen van contactlenzen, of kleine reparaties, kun je zonder afspraak langskomen.