Zoek

NACHTLENZEN

WAT ZIJN NACHTLENZEN®?

Nachtlenzen® (of ortho-k lenzen) draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kun je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen® geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

 

NACHTLENZEN® AANMETEN

Voordat je Nachtlenzen® kunt gaan dragen, beoordeelt de contactlensspecialist of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen®. Helaas zijn Nachtlenzen® niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen® corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van circa -5,00. Laat daarom altijd door de contactlensspecialist beoordelen of Nachtlenzen® ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen® maakt de contactlensspecialist met behulp van een corneatopograaf een plaatje van je ogen.
Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zal zij je sterkte opmeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen® gemaakt die precies op maakt gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.
Een paar dagen na het aanmeten van de lenzen zijn de lenzen klaar en kun je deze ophalen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, zullen we met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

 

UITGEBREIDE CONTROLES

Omdat Nachtlenzen® een andere werking hebben dan ‘gewone’ contactlenzen is het in de beginfase belangrijk om regelmatig op controle te komen bij de contactlensspecialist. Alleen dan kunnen we de beste werking van je Nachtlenzen® garanderen.

 

HOEVEEL KOSTEN NACHTLENZEN®?

Gemiddeld kosten Nachtlenzen® zo’n 35 euro per maand, inclusief vloeistoffen. Bij de allereerste aanpassing worden aanpaskosten berekend.

 

MEER INFORMATIE?

Kijk dan op de site van Nachtlenzen®, of Dreamlite of maak een afspraak met Sandra (0511-453291, of via WhatsApp 06-38651085).

We werken op afspraak

We vragen je voor een oogmeting, een (zonne-)bril uitzoeken, of een contactlensaanpassing of -controle een afspraak te maken. Voor het ophalen van contactlenzen, of kleine reparaties, kun je zonder afspraak langskomen.