Zoek

AANGENAAM…

Frank kroeze

opticien

Toen ik 18 was rolde ik het optiekvak in, mijn vader werkte bij het arbeidsbureau en daar sprak hij een opticien die een stagiair zocht. Mijn vader dacht meteen aan mij. Na een jaar stage, en de opleiding Optiek in Haarlem die ik donderdags volgde, wist ik dat dit vak mijn roeping was. De combinatie werken en leren was vrij pittig, en daarom ging ik na een jaar naar Rotterdam om op de voltijdse opleiding aan de Christiaan Huygensschool het vak te leren. 

In 1990 keerde ik, na heerlijke studentenjaren in Rotterdam, terug naar Oldenzaal en ging werken bij Beune Optiek in Enschede. Hier heb ik 5 jaar gewerkt, tot we in 1995 naar Kollum verhuisden om daar de optiekwinkel in het Oude Rechthuis over te nemen.

Optiek is mijn passie, het is fantastisch om iemand weer goed te laten kijken. Ik probeer altijd eerlijk te zijn over het uiteindelijke resultaat. Als een (nieuwe) bril geen verbetering van het zicht zal geven zal ik dat altijd zeggen!

Frank,

Opticien.

sandra bruins

opticien, contactlensspecialist

Na mijn VWO-opleiding ben ik op advies van Frank de studie Optiek gaan volgen in Rotterdam. Vanaf dag één merkte ik dat dit echt mijn ding is; de combinatie van techniek, mode, het medische en en het wiskundige maken dit vak ontzettend leuk. Maar nadat we in 1995 onze eigen winkel begonnen kreeg ik er heel andere taken bij: administratie, marketing, inkopen. En deze kanten van het vak vind ik minstens zo leuk.

In 2011 ben ik de 2-jarige studie contactlenzen gaan doen in Zwolle. Vanaf het moment dat ik mijn diploma gehaald heb ben ik binnen Kroeze Optiek verantwoordelijk voor de contactlenzen. Het allerleukste hieraan is het wiskundige, het uitrekenen van de perfecte lens.

Ik laat mensen graag goed zien, maar ook er goed uitzien. En of dat met een bril gebeurt, of met contactlenzen, dat maakt me niet uit. Ik word blij van tevreden klanten!

Sandra,

Opticien en contactlensspecialist (lid ANVC en Kabiz-geregistreerd).

We werken op afspraak

We vragen je voor een oogmeting, een (zonne-)bril uitzoeken, of een contactlensaanpassing of -controle een afspraak te maken. Voor het ophalen van contactlenzen, of kleine reparaties, kun je zonder afspraak langskomen.