SOORTEN CONTACTLENZEN

ZACHTE LENZEN

De laatste jaren is de draagtijd van zachte contactlenzen afgenomen. In de beginjaren van de zachte lenzen had je alleen maar jaarlenzen, tegenwoordig zijn daglenzen onze meest verkochte lenzen.
Dit komt doordat de prijzen van daglenzen sterk gedaald zijn, maar ook omdat daglenzen de meest veilige en comfortabele soort zachte lenzen zijn. En de nieuwste silicone hydrogellenzen laten ook nog eens heel veel zuurstof door!

 

VORMSTABIELE (“HARDE”) LENZEN

Soms is het zicht met zachte contactlenzen onvoldoende door de vorm van het oog, of zijn er andere redenen om voor “harde” contactlenzen te kiezen. Deze lenzen gaan vaak een jaar, of nog langer mee, waardoor ze soms voordeliger zijn dan zachte lenzen.
Wel hebben harde lenzen meer onderhoud nodig dan zachte lenzen.

 

NACHTLENZEN®

Nachtlenzen® zijn vormstabiele lenzen die je ‘s nachts draagt als je slaapt, en die de vorm van je oog veranderen zodat je overdag scherp ziet. Nachtlenzen® zijn ideaal voor mensen die een aktief leven leiden, niet tegen andere contactlenzen kunnen of gewoon gemak willen. Nachtlenzen® gaan een jaar mee, en vergen secuur onderhoud. Lees meer over Nachtlenzen®

 

WAAROM NAAR EEN CONTACTLENSSPECIALIST?

Het lijkt zo makkelijk; neem een contactlens en zet die op je oog. En als je niks voelt is alles goed. Maar niets is minder waar!
Als een contactlens niet goed bij je oog past kunnen op de lange termijn de schadelijke gevolgen duidelijk worden. In het ergste geval gaat je gezichtsvermogen achteruit. De voornaamste reden hiervoor is zuurstoftekort van je cornea (hoornvlies, het voorste laagje van je oog).
Hier kun je meer informatie vinden.
Wil je een afspraak maken voor een contactlensaanpassing of een contactlenscontrole? Neem dan gerust contact met ons op.

 

KINDEREN EN CONTACTLENZEN

Vaak wordt gedacht dat (kinder-)ogen volgroeid moeten zijn om contactlenzen te kunnen of mogen dragen. Dit is een fabel. Kinderen vanaf een jaar of acht kunnen, mits goed begeleid, veilig contactlenzen dragen.
Je kind moet wel zelf voor de lenzen kunnen zorgen (in- en uitdoen) en het nut van lensonderhoud begrijpen.